2013. május 14., kedd

Zipline - próbáld ki a repülést!

Az emberiséget mindig is foglalkoztatta a repülés, a legtöbben szívesen kipróbálnánk, milyen is szabadon repülni. És ez már lehetséges!
Stájerországban, a Gröbming melletti Stonerzinken hegyen épült meg az Alpok legnagyobb drótkötélpályája. A 2,5 km hosszú pálya 120 méterrel halad a föld felett.

A repülés során a Schladming-Dachstein régió lenyűgöző tájaiban is gyönyörködhetünk.

A kaland a gröbmingi kalandpark bejáratánál indul. Az autókat a parkolóban hagyva, a Stoderzinken Alpenstraße hegyi panorámaúton busszal viszik fel a repülni vágyókat az 1.600 méterrel a tengerszint felett fekvő induló állomásra. A pálya két szakaszból áll: 1.230 méteren van a közép állomás, ahonnan lejutunk a 960 méteren lévő végállomásra, azaz a repülés során több mint 600 méteres szintkülönbséget repülünk át. A repülés alatt legkevesebb 65 km/órával, de akár 115 km/órás sebességgel is száguldhatunk a völgy felé.

A Zipline különlegessége, hogy egymás mellett négy drótkötélpálya halad, így egyszerre négy bátor jelentkező is végigcsúszhat a jól biztosított beülőkben. Az emelkedett adrenalinszint garantált!

A Zipline télen és nyáron is üzemel, így a nyaralás, de akár a sítúra is még emlékezetesebbé tehető ezzel az izgalmas kalanddal. A repülés élménye felnőtteknek 29 Euróba, gyerekeknek 8-15 éves korig 19 Euróba kerül (2013-as árak).
Fontos: a repülés feltétele a legalább 8 éves életkor, a min. 120 cm-es magasság és felszereléssel együtt legalább 30 kg, de legfeljebb 125 kg-os testsúly.


Mielőtt kipróbálod, nézd meg videón!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése