2013. június 1., szombat

Mire jó a SalzburgerLand Card?


Ausztria több tartománya és turisztikai régiója is kínál az oda érkező turistáknak különböző kedvezmény- kártyákat. A számos kedvezményt tartalmazó kártyák célja a vendégek programokban minél gazdagabb üdülésre ösztönzése.
Az ausztriai kedvezménykártyák közül szerintem az egyik legjobb Salzburg tartomány kedvezménykártyája,
a SalzburgerLand Card. A kártyát először 1997-ben adták ki, sikere azóta is töretlen.

A Salzburger Land kártya 6 napos és 12 napos változatban kapható.
 
A kártyát kizárólag azok vásárolhatják meg, akik Salzburg tartomány bármely településén foglalnak szállást. A májustól októberig érvényes Salzburger Land Card kedvezménykártya megvásárlásával közel 190 helyre kapunk ingyenes belépőt Salzburg tartomány területén, és további közel 50 helyszínen kínál kedvezményt. Az ingyenességet nyújtó szolgáltatók között strand, szurdok, vár, felvonó és múzeum egyaránt megtalálható, közöttük olyan híres látnivalók, mint a krimmli vízesés, a Liechtenstein-szurdok, a Wolfgangsee melletti Zwölferhorn felvonó vagy a Gastein-völgy két termálfürdője.
A kártya másik vonzó tényezője, hogy a 6 illetve 12 napból 1 napra 24 órás Salzburg kártyaként is használható, így Salzburg városának látnivalói is ingyenesen látogathatók, valamint a városi tömegközlekedési eszközök is ingyen használhatók (az elővárosi vonalakra nem érvényes a kártya, kivétel a Grödigbe közlekedő 25 számú járat). A salzburgi látnivalók közé tartozik, tehát csak a 24 óra alatt látogatható a Hellbrunni-kastély, a salzburgi állatkert és a grödigi Untersbergbahn felvonó is!
A 24 óra az első salzburgi használattól automatikusan számolódik. A 24 óra akár két nap alatt is felhasználható (pl. hétfő 14.30-tól kedd 14.30-ig), de csak folyamatosan, nem szakítható meg más, nem salzburgi látnivaló megtekintésével.
Fontos, hogy a Salzburger Land Card hátulján található arany keretbe is írjuk be a salzburgi használat kezdő időpontját (hónap, nap, óra és perc), mert a kártya a tömegközlekedési eszközökön csak kitöltve érvényes buszjegyként (kitöltetlen kártya esetén ki kell fizetni a buszjegyet!).

A kártyához tartozik egy két nyelvű (angol-német) tájékoztató füzet. A füzet első oldalán találunk egy Salzburg tartomány térképet, rajta számozottan jelölve a kártyával ingyenes látnivalókkal. Tovább lapozva kategóriánként csoportosítva - a térképen szereplő számok szerint, eltérő színekkel jelölve - felsorolásra kerül az összes ingyenes látnivaló a legfontosabb információkkal, melyeket a következők szerint kell értelmezni:


Érdemes a füzet végét is átlapozni, ugyanis itt találhatóak az ingyenes szolgáltatókon felül kedvezményeket nyújtó partnerek (pirossal kijelölve a bónuszok). És végül a füzet hátsó kihajthatós lapján egy Salzburg belváros térkép nyílik ki.

A Salzburger Land Card kedvezménykártya megvásárlása akár már 5 látnivaló esetén is megéri, akár akkor is, ha rövidebb időszakra utazunk, és nem használjuk ki teljesen a 6 ill. 12 napot. Lássunk egy példát (2013-as árak alapján):

Krimmli-vízesés és WasserWunderWelten élménypark - 11 Euro/fő
Liechtenstein-szurdok - 4,50 Euro/fő
Ferleiten vadaspark - 7 Euro/fő
Zwölferhorn felvonó St. Gilgen - 22 Euro/fő
Weißsee-gleccser felvonó - 24 Euro/fő
bobozás Abtenauban - 10,90 Euro/fő
Hohenwerfen vára - 11 Euro/fő
Alpentherme Gastein élményfürdő - 23,50 Euro/fő
24 órás Salzburg kártya - 26 Euro/fő
összesen: 139,90 Euro/fő

6 napos Salzburger Land Card ára, mellyel az összes fenti látnivaló ingyenes: 59 Euro/fő
A megtakarítás: 80,90 Euro/fő!

További kedvezmény, hogy a nagycsaládosok esetében a kártya csak a szülőknek (vagy egyedülálló szülők esetében egy szülőnek) és két gyermeknek fizetendő. A harmadik, negyedik és további gyermekeknek a kártya ingyenes! A családi kapcsolatot igazolni kell, jellemzően az azonos családnevet vagy a közös lakcímet ellenőrzik.

A kártya megvásárolható Salzburg tartomány összes turisztikai információs irodájában, valamint előre itthon, Magyarországon is.
A Salzburger Land Card aktuális ára és magyarországi megvásárlásáról információk az alábbi linkre kattintva érhetők el: http://www.travelteam.hu/salzburger-land-card


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése