2014. május 10., szombat

Donauturm - Ausztria legmagasabb épülete

Ausztria fővárosa, Bécs egyik jelképe lett az 1960-as évek első felében épült Duna-torony (Donauturm). A belvárostól 5 km-re, Bécs Duna-parti Donaustadt városrészében fekvő, 252 méter magas torony Ausztria legmagasabb építménye

Tetejére mindössze 35 másodperc alatt érhetünk fel a két gyorslift egyikével, de a fittebbek lépcsőzhetnek is. Felérve egy áttetsző üvegfallal körbevett körbejárható kilátóterasz feledhetetlen körpanorámával fogadja a látogatókat. A Duna-toronyból, szép időben akár 80 km-es távolságba is ellátni, de az üvegfalnak köszönhetően szeles, esős időben is élvezhetjük a kilátást. 

  
www.wikipedia.com

Bécsi panoráma a Donauturm toronyból:

www.wikipedia.com
Donauturm másik attrakciója a körbeforgó étterem, ahol hangulatos környezetben, Bécs látványában gyönyörködve ismerkedhetünk az osztrák konyha remekeivel. 


www.donauturm.at

A Donauturm egyedi élményt kínál a bungee jumping rajongóinak is. A merész vállalkozók a torony kilátóteraszáról nyíló 8 méteres fém rámpáról, 152 méteres magasságból vethetik a mélybe magukat.

www.wikipedia.com

A Duna-torony egész évben nyitva tart, a hét minden napján 10.00-24.00 óráig. A hosszú nyitva tartásnak köszönhetően Bécs esti panorámája is megnézhető a toronyból.
Belépőjegy árak itt találhatók.
A Duna-torony elhelyezkedése Bécs térképén.

www.wien-blog.com

Szép időben érdemes a kilátó lábánál fekvő 600.000 m2-es parkot is körbejárni akár gyalog, akár a parkban közlekedő kisvasúttal.

www.wikipedia.com

Meleg nyári napokon pedig még úszni is lehet a Duna vizében, a Duna-parti városi strand szintén a Donauturm mellett található.


www.wien.gv.at

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése