2019. május 27., hétfő

10 legjobb alpesi játszótér Ausztriában

A rengeteg szuper játszótér az egyik ok, amiért nagyon szeretünk a gyerekekkel Ausztriában nyaralni.
Összegyűjtöttem a tíz kedvencemet. Van köztük közelebbi (Karintia, Stájerország), néhányhoz viszont egészen Tirolig kell utaznod. A játszóterek többsége ingyenes (felvonójegyet meg kell venned), de van néhány belépődíjas is. Lássuk őket:







1. Katschberg - Katschhausen játszótér
Karintia és Salzburgerland határán, 1650 méteren, Katschbergen találod a Katschhausen játszóteret (Kindererlebniswelt Katschhausen). A játszótéren a Katschling család történetén keresztül fedezheted fel az érdekes kis házikókba rejtett játékokat. A csúszdák, mászókák, hinták, vizes játékok mellett egy kis állatsimogatót is van. A játszótér kilenc állomásán egy-egy rejtvényt találtok, megfejtéséhez egy rejtvényfüzetet kaptok a helyi turizmusirodában (ingyenes). A helyes megfejtők ajándékot kapnak! A Katschhausen játszótér mellett még két kisebb játszótér, felvonó, kincskereső túra, quadozás, bobpálya, kalandpark, lovaskocsizás és pónilovaglás is vár Rátok Katschbergen nyáron!

 




2. Schladming - Hopsiland
Stájerországban, Schladming városa felett, a Planaibahn felvonó (2019 nyarán felújítják!) hegyállomása mellett találod Hopsilandot, Stájerország legmagasabban fekvő játszóterét. Hopsilandban egy kifejezetten gyerekeknek kialakított könnyű túraútvonal mentén különböző izgalmas játékokat fedezhettek fel. Van golyógurító pálya (golyót meg kell venni hozzá!), csúszda, hinta, ugrálós, vizes játékok, csúszópálya... és nem utolsó sorban lenyűgöző alpesi panoráma kilátással a Dachsteinre!











3. Zillertal - Fichtenschloss játszótér
Tirolban, a Zillertal völgyben, Zell am Ziller és Gerlos között fenn a hegyen található a Fichtenschloss játszótér. Lenyűgöző a fából épült hatalmas kastély, tele mindenféle csúszdával, mászókával és mindenféle izgalmas játékkal, ami egy szuper játszótérhez kell. A Fichtenschloss játszóteret Zell am Ziller településről, a Rosenalmbahn felvonóval érhetitek el. Tipp: a felvonó alsó állomásánál az Arena Coaster bobpályát is kipróbálhatjátok!









4. Dél-Karintia - Walderlebniswelt
Klopeinersee Karintia déli tavainál vár a Walderlebniswelt Klopeinersee erdei játszótér több mint 80 attrakcióval 20.000 m2-en: fák feletti ösvény, óriás ugráló, kalandpark, állatsimogató, labirintus, erdei tanösvény, egyensúlypálya, játszótér és óriáscsúszdák. Egész napra tervezzetek!







5. Mariazell - Holzknechtland élménypark 

Sokszínű élménypark Stájerországban, Mariazell felett, Bürgeralpén. Kipróbálhatjátok a faúsztatást, van golyógurító pálya, vizes játékok és sok izgalmas mászóka. Ha bátor vagy, nyáron egy nagy labdába zárva akár a vízen is járhatsz, de van vízisít, wakeboard és banánozás is. Sőt, az egész parkot kisvonattal is körbejárhatod! A Holzknechtland élményparkot a Mariazell központjából a Bürgeralpéra közlekedő Mariazellerbahn kabinos felvonóval érheted el (2019 nyarán felújítás miatt a St. Sebastianból induló ülős felvonóval!).
 










6. Stubaital - Baumhausweg játszótér

A törpék birodalmába kalauzol a tiroli Stubai-völgyben található Baumhausweg erdei játszótér. Egy 2,5 km-es családi túraútvonal mentén hét különleges lombház várja gyermeked. Minden lombház más attrakciót kínál, sőt az út elején elvehető kincskereső füzettel még izgalmasabb lesz a túra! Hol található mindez? Fulpmes településről induló Kreuzjochbahn felvonó középső állomásánál, a Schlick 2000 hegyen. A játszóterezés előtt vagy után pedig nézzétek meg a lenyűgöző kilátást a felvonó felső állomása felett lévő panorámakilátóból!

 








7. Ramsau - I 💚 Rittisberg játszótér

Stájerországban, a Dachstein lábánál található Ramsau am Dachstein településen a Rittisberg hegy igazi családi paradicsom: strand, bobpálya, kalandpark, mesetúra, flyline csúszópálya. És a hegy tetején - ahová négyüléses felvonóval is feljuthatsz - egy különleges játszótér: a fából készült óriás RITTISBERG felírat minden betűje egy-egy mászókát rejt. Míg gyermeked játszik, Te a játszótérről a varázslatos panorámában is gyönyörködhetsz.







8. Karintia - Zauberwald Rauschelesee

Ausztria egyik legjobb tóparti játszóterét a Wörthi-tótól délre fekvő kis tó, a Rauschelesee partján találod, mellette pedig egy meseerdőt és állatsimogatót is találtok.



 


9. Sillian - Wichtelpark

Nagy szabadidőpark szuper játékokkal Kelet-Tirolban, közel az olasz határhoz: mászókák, csúszdák, hinták, vizes játékok, minigolf, kalandpark gyönyörű erdei környezetben, a Drauradweg kerékpárút mellett.







10. Pitztal - Zirbenpark Hochzeiger

Tirol nyugati felébe, egészen a Pitztal völgyig kell utaznod, hogy kipróbáld a Zirbenpark játszóteret. A Zirbenparkot 2000 méteren, a Hochzeiger kabinos felvonó felső állomásánál találod. 1 km-es körtúra során, 15 állomáson keresztül járhatod végig a park élményelemeit. Van 12 méter magas kilátótorony 16 méter hosszú csőcsúszdával, 6 méter magas fészek, ahová csak a legügyesebb tudnak felmászni, fából készült ratrak, golyógurító-pálya, vizes játszótér, hegyi gokart....







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése