2014. július 8., kedd

Különleges buszmegállók Vorarlbergben

Végre egy hely, ahol nem unalmas a buszmegállóban álldogálva várni a buszt! A Vorarlberg északi részén fekvő, közel 1000 fős település, Krumbach lakói júniustól különleges buszmegállókkal (helyi dialektusban: Wartehüsle) büszkélkedhetnek. A városka korábbi 7 buszmegállója helyén ma izgalmas, modern, mégis a tájba illeszkedő építmények állnak. A projekt neve: BUS:STOP Krumbach.


A vorarlbergi Bregenzerwald régió eddig is híres volt építészeti kultúrájáról, évente közel 30.000 turista csak emiatt utazik ide. 
Erre alapozva a különleges buszmegállók célja a helyi tradíciók, építészeti hagyományok és a nemzetközi építészet stílusok közötti párbeszéd. Az ötlet és a kivitelezés részleteiről kiállítás nyílt a szomszédos Dornbirn építészeti intézetében.


A 7 buszmegálló egy-egy külföldi tervező és helyi kézművesek, építőipari vállalkozások munkája. A tervezők Chiléből, Belgiumból, Spanyolországból, Japánból, Oroszországból, Norvégiából és Kínából érkeztek. Az építményeken kívül a tervezők díjazása is különleges: munkájukért nem pénzt, hanem egy üdülést kaptak a bregenzerwaldi régióban.


Lássuk a hét különleges buszmegállót:




Krumbach (Vorarlberg) térképen:


Nagyobb térképre váltás


Képek forrása:
www.wikipedia.de
www.atissuejournal.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése