2016. június 26., vasárnap

Ismerd meg a Hohe Tauern Nemzeti Park titkait!

Van egy hely, ahol pár óra alatt bejárhatod Ausztria és egyben az Alpok legnagyobb nemzeti parkját. Ráadásul a Hohe Tauern olyan részeire is eljuthatsz, ahová másképp nem.
Egy különleges múzeum vár Mittersillben, a Hohe Tauern Nemzeti Park látogatóközpontjában: ez a NationalparkWelten. Egy kiállítás, ami 1800 m2-en, 10 termen át izgalmas, interaktív módon kalauzol végig a nemzeti park lenyűgöző világán. 


Lélegzetelállító légi felvételeken sasként járhatod be a Hohe Tauern hegyei között megbújó, gyönyörű tájat; testközelből láthatod a Hohe Tauern két legmagasabb csúcsát; meglesheted egy mormotacsalád életét; megismerheted a Hohe Tauern állatvilágát; 360 fokos, körpanorámás moziban az érintetlen természetben érezheted magad; majd megtudhatod azt is, hogyan készültek ezek a különleges filmek a nemzeti parkról.


3D-ben nézheted meg a Hohe Tauern hegyeinek kialakulását (250 millió év varázslatos 15 percben!); mindent megtudhatsz a hegyeket alkotó kőzetekről, a több száz éves fákról, az alpesi háziállatokról. Kényelmes nyugágyakban élvezheted az alpesi nyár hangulatát; belülről láthatod egy hegyi patak élővilágát; a végén pedig megtapinthatsz egy gleccsert, majd egy időkerék feltárja előtted a Pasterze-gleccser múltját és jövőjét. Még maradnál, de itt a vége. A kijáratnál ajándékbolt és étterem vár.

Hohe Tauern Nemzeti Park kiállítás - mormotavilág

A NationalparkWelten kiállítás gyermekekkel is jó program, 3-18 éves korigHohe Tauern körpanorámás mozi, speciális kamerákkal készült

Hohe Tauern Nemzeti Park érintetlen tájai egy sas szemszögéből

Nationalparkwelten - a gleccsertől a folyóig

A gleccser jegébe az ujjadat is belenyomhatod.

Hohe Tauern - az időkeréken pár éven belül eltűnik a Pasterze-gleccser

Alpesi nyári hangulat a Hohe Tauern Nemzeti Parkban

NationalparkWelten - izgalmas kiállítás a Hohe Tauern Nemzeti Parkról

A NationalparkWelten kiállítás meglátogatása esős időben is jó program. Sőt, mivel egész évben nyitva tart, síelés után is eljöhetsz a környező síterepekről is (Kitzbühel, Kaprun, Zell am See, Wildkogel, Zillertal Arena).

Nationalparkzentrum Hohe Tauern nyitva tartása: a hét minden napján 9-18 óráig.
Címe: 5730 Mittersill, Gerlosstrasse 18.

NationalparkWelten belépődíjak:
  • felnőtt 10 Euro
  • gyerek 6-14 évig 5 Euro
  • diák 8,50 Euro


És végül egy 1 perces videóban beleshetsz a Hohe Tauern NationalparkWelten kiállításra:Képek forrása:
www.nationalparkzentrum.at
www.kitzbueheler-alpen.com
www.mittersill-tourismus.at 
www.salzburgerland.comNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése